sportbiten

Foppa

Nu har även jag ramlat i Foppa fällan, alla pratar och snackar om en spelare som spelat en handfull matcher under 1 års tid.
Men säga vad man vill om Foppa, han håller inte den klass han höll för ett par år sedan, men ändå så är han bland de bättre i årets Karjala Cup trupp.
Jag är dock väldigt tveksam till att Foppa tar en plats i OS truppen. Vi har så otroligt många duktiga spelare i NHL, men det kan ju bli skador, men frågan är om inte en sån som Johan Davidsson tar en OS plats före Foppa.
I mina ögon så är Johan och Foppa liknande speltyper, och jag tycker Johan är en betydligt bättre spelare.
Intressant att B-Å lyckats undvika David Petrasek som är rena rama poängmaskinen, han dundrar in balja efter balja. Och senast jag såg en hockey match så var det målen som räknades. Men tydligen har vår sk landslags coach valt att ta med de asylsökande PRO medlemmarna Johan Åkerman och Marcus Ragnarsson.
Och Luleååå lyckades med att ta 3 poäng med fortsatt dåligt spel. När är det dags att bänka Jonte? Olausson är ju lysande. Vad händer om man byter ut Jonte mot Olausson kommer Ahlbrant att vakna till liv igen? Jag tror att Jonte och Chabada skulle bli ett giftigt par med kloke Burra i mitten. Var är Lidhammar? Låt pojken spela, med sin aggresiva spelstil väcker han ju till och med döingar. Abbots kan göra dåliga matcher och ändå poäng.
Nu när Lule har spelat dåligt i två veckors tid och ändå tagit poäng, så börjar jag verkligen tro på detta. Det kan bli en riktig kul vinter. Men å andra sidan så hade jag innan säsongen Modo som guldfavorit, med Hv som utmanare. Frölunda kommer aldrig att lyckas så länge Dahlen står i båset, detta trots att man har på papperet det klart bästa laget.
Hade
S

Säsongsslut

Idag slutar säsongen i F1 och i Allsvenskan. Och av en händelse startar säsongen 2010 för båda helgen 12-14/3 2010. Och det är bara 2 veckor efter OS. Vilket sportår vi har att se fram emot.
Igår såg jag ett Luleå som inte lyckades ta poäng, spelmässigt så var det som det har varit alla de senaste matcherna, tafatt och mycket misstag.
Idag blir det ett zappande mellan kanalerna F1 har naturligtvis högsta prio, men det blir nog Fotboll IFK-AIK, Hockey Malmö-Örebro och Skellefteå-Rögle.
Det börjar redan 13.30 med F1.
Veckan som kommer blir nog jobb i Malmö hela veckan, förutom på fredag då jag ska in på ett kort möte i Köpenhamn.
Just ja Söndag = Innebandy och Playa del sol.
HaDe.
S